Memoriál Vladimíra Ondruška aneb začátek nové tradice

Memoriál Vladimíra Ondruška aneb začátek nové tradice

V pátek 5.8. od 18:00 proběhl ve stanu před naší klubovnou večerní turnaj v rapid šachu, který jsme hráli na počest jednoho ze zakladatelů našeho klubu a bývalého předsedy jako Memoriál Vladimíra Ondruška. Turnaj byl určen pro všechny naše členy všech generací a pozvané hosty. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol tempem 10 minut + 3 sekundy pod stanem před naší klubovnou za umělého osvětlení až do 22:00. Turnaj se započítával na LOK rapid ELO.

Šachového turnaje se zúčastnilo celkem 22 šachistů všech generací. Na šachovnicích bylo k vidění mnoho kvalitních a velmi zajímavých partií. V celkovém pořadí nakonec zvítězil Roman Gawlas, před Patrikem Gnidou a Bedřichem Táborským. V jednotlivých kategoriích byli nejlepší:
- kategorie 2013 a mladší - Noemi Vraspírová
- kategorie chlapci 2010 a mladší - 1. Vojtěch Vaníček, 2. Michael Fuentes Lípový, 3. Thomas Ernest Jangl
- kategorie chlapci 2008 a mladší - 1. Jan Basler, 2. Kolja Haidenko, 3. Daniel Ondráček
- kategorie ženy a dívky: 1. Veronika Ondráčková, 2. Helena Paszková, 3. Elen Paszková
- kategorie senior 1973 a starší: 1. Jaroslav Halama, 2. Igor Domkář, 3. Adam Mikula
- kategorie senior 1953 a starší: 1. Táborský Bedřich, 2. Zdeněk Střecha, 3. Bartusík Jan

Kromě šachu proběhl pro doprovod (maminky a sourozence) nešachový program a sice turnaj v hodu na koš, ruských kuželkách a ve stolním fotbale. V hodu na koš byla nejlepší Madlenka Fuentes Lípová před Laurinkou Janglovou. Ruské kuželky vyhrála Lucie Funtes Lípová před svoji maminkou Martinou. V poslední disciplíně stolním fotbale slavila prvenství dvojice Kateřina Babčáková a Martin Vaníček. Jako nejkreativnější hráčka stolního fotbalu byla vyhlášena Kateřina Súkupová.  

Věříme, že tento turnaj bude začátkem nové tradice a bude mít své pokračování i v dalších letech.

- konečné pořadí turnaje naleznete zde

- fotografie z turnaje naleznete zde